Tel: 0683793691

E-mail: info@tmhservice.nl

  • Onderhoud Tractiebatterij

    Tom van Buggenum

  • Onderhoud Tractiebatterij

    Tom van Buggenum

  • Onderhoud Tractiebatterij

    Tom van Buggenum

Onderhoud Tractiebatterij

Een heftruckaccu moet zorgvuldig onderhouden worden. Het komt namelijk vaak voor dat de tractiebatterij weinig tot wel geen onderhoud krijgt wat ervoor zorgt dat de accu niet de gewenste levensduur heeft.

Om een lange levensduur te kunnen garanderen voor uw tractiebatterij zijn de volgende punten erg belangrijk:

1. Er dient altijd een juiste lader gebruikt te worden voor de bestemde tractiebatterij.

2. De accu dient niet veder leeg gereden te worden dan 80%.

3. Bij het laden dient de klep boven de batterij altijd geopend te zijn voor ventilatie.

4. Controleer regelmatig het waterniveau van de batterij. Wanneer deze onder zijn niveau zit dient deze aangevuld te worden met gedemineraliseerd water. LET OP: enkel bijvullen NA het laden en nooit bijvullen met zuur.

5. Zorg ervoor dat bij het laden de kleppen op de cellen dicht zitten.

6. Houd de accu in goede conditie door hem schoon en droog te houden.

7. Laat de accu 1x in de 80 laadbeurten een goed laadproces volgen (compleet doorladen).

 

We raden aan om uw tractie accu 2x in het jaar goed te onderhouden zodat de accu in een optimale conditie blijft en de levensduur verlengt wordt. total material handling (TMH kan u hierbij ondersteunen d.m.v. een onderhoudscontact

 

Regenereren Tractie batterij

In de tractiebatterij zitten loodplaten die in de loop der jaren zullen sulfateren waardoor de capaciteit terugloopt. Total Material Handling (TMH) heeft zeer professionele batterijgeneratoren beschikbaar die ervoor kunnen zorgen dat de batterij grotendeels hun capaciteit zullen terugkrijgen en weer jarenlang mee kan gaan. De regenerator verwijderd de sulfatering van de loodplaten door middel van hoogfrequente elektrische pulsen.

Wanneer uw tractiebatterij niet meer de gewenste prestaties levert, laat de accu dan regenereren door Total Material Handling (TMH). We zullen de tractiebatterij afhalen en binnen 3 werkdagen heeft u deze weer retour! Na de regeneratie ontvangt u een rapport met betrekking tot de verbeterde prestaties op cel niveau. De capaciteit kan hierbij tot wel 30-50% toenemen!

 

Onderhoud schoonmaken Tractiebatterij

Tractiebatterijen worden vaak dagelijks gebruikt en worden hierdoor vies. Het is van belang dat batterij en behuizing goed schoongehouden wordt. Dit voorkomt lekstromen en corrosie.

Total Material Handling (TMH). kan u ondersteunen met het schoonhouden van uw tractiebatterijen. Het schoonmaken van de batterij moet gebeuren met clean water of batterij schoonmaakmiddel. Er mag geen gebruik gemaakt worden door wasmiddelen of andere schoonmaakmiddelen.

 

Batterijregeneratie: analyse en desulfatie

Lijdt uw accu ook aan capaciteitsverlies door sulfatering?

Sulfatering is de belangrijkste oorzaak van capaciteitsverlies bij loodzuuraccu's. Langzaam maar zeker vormen zich harde sulfaatkristallen op de platen van de batterij. Deze kristallen verhogen de interne weerstand en verlagen de totale capaciteit. Meer dan 75% van deze accu's kan worden gerepareerd met een hoog pulserende lading en Stroomafvoerstroom. Slechts een laag percentage van de accu's met capaciteitsverlies heeft mechanisch opgelopen schade en zal sowieso vervangen moeten worden.

De batterijregenerator zet de harde sulfaatkristallen weer om in zuur De batterijregenerator verwijdert het sulfaat door opladen en ontladen van de batterij in verschillende stappen, door gebruik te maken van een snelle pulserende stroom. Dit herstelt de capaciteit van de batterij die, mits correct onderhouden, hierdoor de komende jaren nog gebruikt kan worden. Door middel van een gedetailleerd rapport kan de gewonnen capaciteit en de aanvullende informatie over de toestand van de batterij worden bekeken.

 

Hoe werkt de batterijregenerator?

De batterijregenerator bestaat uit laad en ontlaadsysteem, gecombineerd in één machine. Tijdens het oplaad en ontlaadproces, wordt een hoogfrequente stroompuls (150 Hz) gebruikt. Korte hoge stroompulsen worden naar de batterij gestuurd. Dit veroorzaakt dat de harde sulfaatkristallen weer worden omgezet in zwavelzuur. De dichtheid van de elektrolyt zal toenemen terwijl deinterne weerstand van de batterij zal afnemen. Als gevolg hiervan zal de capaciteit toenemen. De temperatuur van de batterij wordt nauwgezet gecontroleerd en de stroom wordt waar nodig automatisch aangepast. Dus het regeneratiesysteem werkt volledig automatisch. Het resultaat is direct af te lezen op het batterijrapport. Om het verschil in capaciteit te kunnen aantonen van de batterij van zowel voor als na het regeneratieproces. Dit rapport kan worden opgeslagen als pdf, Word of Excel-bestand.